connyenjean-noorwegen2024.reismee.nl

Dag 3

Zaterdag, 18 mei 2024

Vorige keer in Noorwegen hadden we de eerste dag een akkefietje met mijn telefoon. Die was toen achter de bank gevallen en dreigde te verdwijnen in de dubbele bodem. Nadat we de halve camper hadden verbouwd, kwam het toch weer goed.

Dit keer is het niet de eerste dag in Noorwegen, maar de laatste dag in Denemarken.

Vanochtend was het 8.15 uur toen we wakker werden. Dat is wel laat, maar het is ook vakantie. Het zonnetje scheen al volop en buiten was het zeer aangenaam, dus we besloten om buiten te eten. De tafel en stoelen werden uit de garage gehaald en…….. de verbinding van de rugleuning met het zitvlak van één van de stoelen miste een schroef van ca. 6 cm. Dit was vreemd, want we hadden gisteren nog in de stoelen gezeten en niets bemerkt. De schroef moest dus ergens in het gras liggen.

Na veel zoeken en hulp van onze buren, vonden we toch geen schroef. Dan maar verbinden met Tie-raps. Voor dit moment de passende oplossing.

Nog voordat we gingen ontbijten, zagen we de eigenaar en maakten een praatje. We vertelden hem dat we de schroef niet hadden kunnen vinden, waarop hij antwoordde: “Ik kan jullie misschien wel helpen, want ik heb een metaaldetector.”

Als eerste begon hij te zoeken, maar al gauw gaf hij Jean de metaaldetector in handen en ging zelf nog spullen halen om de stoel mogelijk te repareren.

Jean had meer geluk. Hij vond de schroef voor de garagedeur. De meest logische plaats, waar we al meerdere malen hadden gezocht. Maar zelfs met metaaldetector was de schroef niet te zien en vonden we de schroef op gevoel.

Inmiddels was het al 9.30 uur voordat we konden ontbijten. Heerlijk buiten in het zonnetje. Om ons heen reden al wat campers weg om vandaag de boot te nemen naar Noorwegen, IJsland of Zweden.

Omdat het zo’n mooi weer was, zijn we ca. 25 km gaan fietsen en hebben onderweg nog even bekeken waar we morgen moeten inchecken