Dag 4
Zondag, 19 mei 2024
Vandaag zijn we al om 6 uur wakker. Om 12.15 uur hebben we de overtocht naar Noorwegen. Inchecken kan vanaf 10.15 uur, maar we willen toch nog vroeger ter plekke zijn.
Even ontbijten, nog wat opruimen en, na afscheid nemen van de buren, vertrekken we richting service station. Voordat we de boot opgaan, willen we nog alles legen en water tanken, zodat we in Noorwegen meteen op pad kunnen.
Rond 9 uur staan we als tweede voor het incheckloket, lekker vroeg, maar omdat we ons eigen “huisje” bij ons hebben, is dat geen probleem.
We zitten in de camper wat te keuvelen, als om 9.20 uur op de voorruit wordt geklopt. De auto voor ons is al door de poort en wij kunnen ook inchecken. Dat is dan ongeveer een uurtje eerder dan verwacht.
We worden doorgeleid naar rij 31 om daar op de aankomst van de veerboot te wachten.
Snel een fotootje maken, want we staan nu als enige in de wachtrij.
Even voor twaalf rijden we de boot op en klokslag 12.15 uur vertrekt de veerboot.
Om 15.30 uur komen we aan in Kristiansand. We zijn er helemaal klaar voor. Nu kan de reis beginnen.
Om 18.00 uur stoppen we langs de kant van de weg in de buurt van Skagestad en vinden we het goed geweest voor vandaag.