Dag 10
Zaterdag, 25 mei 2024 (195 km)
Gelukkig hoeven we niet lang van de “Noorse” zon te genieten en hebben we de “Spaanse” zon weer terug (ha, ha,..). Wederom heerlijk warm en zonnig weer.
Als we reizen dan proberen we de hoofdwegen te vermijden, dus ook vandaag vervolgen we weg 57 tot Skilbrei. Vanaf hier moeten we helaas de E39 nemen richting Forde, waar we LPG gaan tanken. We hebben nog gas genoeg, maar Jean wil overal voltanken waar dat kan, omdat je in Noorwegen niet op iedere hoek en kant LPG kunt tanken.
Vanaf Forde rijden we verder over de E39 richting Byrkjelo. In de buurt van Moskog zien we de eerste watervallen (Huldefossen en Stakaldefossen) en bij Egge de Nonsfossen. Op afstand maken de watervallen wat minder indruk als wanneer je bij de waterval staat.
Bij Byrkjelo draaien we rechtsaf op weg 60. Je merkt meteen het verschil. Het is niet meer zo druk en de weg is een stuk smaller. Soms rij je langs een bergwand over een weg waar maar 1 auto kan rijden en dan weer door een dal op een tweebaansweg. Het landschap is ook heel gevarieerd, van ruige rotswanden tot open velden met gelp groen gras.
Je zou zeggen dat het verveeld om zo veel dagen achter elkaar te reizen, maar niets is minder waar. Als je even niet oplet dan heb je alweer iets gemist. Normaal gesproken verveel ik me in de auto als ik niet zelf achter het stuur zit, maar nu rijdt Jean voornamelijk en ik hoef dan niet op de weg te letten en kan de omgeving beter bekijken.
Vandaag rijden we tot Stryn, omdat we een servicestation nodig hebben. Alles moet weer geleegd worden en het water gevuld. Vanuit Stryn rijden we weer richting Loen, waar we (vanaf morgen) een paar dagen op de camping zullen verblijven. Ik moet namelijk maandag en dinsdag werken en wil dan verzekerd zijn van stroom.
Vlak voor Loen zien we een mooi plekje aan de rand van het Innvikfjord. Er is zelf een picknicktafel bij. Hier stoppen we voor vandaag. Een uurtje later zitten we lekker buiten te eten. Heerlijk!
Inderdaad als je even niet oplet 😉
Wat een indrukwekkende omgeving hé
Fijne dag verder
Klinkt allemaal heel erg goed en gezellig. Maar de (klein)kids missen jullie thuis wel!