Dag 16
Vrijdag, 31 mei 2024 (113 km)
We willen naar Geiranger en kunnen dat op 2 manieren doen.
- - Of we rijden bij Stryn rechtsaf en vervolgen de weg met de camper
- - Of we rijden bij Stryn linksaf tot Hellesylt en nemen daar de veerboot naar Geiranger over het Geirangerfjord met de vele watervallen, waaronder de 7-zussen.
We kiezen voor de laatste optie. De 7-zussen (watervallen) kun je vanaf het water het beste zien.
Zo gezegd, zo gedaan!
Bij Stryn gaan we eerst naar een servicestation en vervolgen daarna de weg. Het maakt niet uit waar je bent in Noorwegen. De omgeving is overal schitterend. Rond 10.20 uur zijn we Hellesylt. De veerboot vertrekt om 10.40 uur, dus we zijn op tijd.
Op de veerboot zie je de ene na de andere waterval, die van de hoge steile berghellingen naar beneden vallen.
Ruim een uur later komen we aan in Geiranger en rijden rechtsaf achter het verkeer aan. Bij Flydal vinden we een parkeerplaats en stoppen voor de lunch. We willen nog graag de Trollstigen rijden. Dit is weg 63 van Geiranger naar Åndalsnes. Het is een toeristische route en besluiten om een paar uur te wachten en rond 17.00 uur te gaan rijden in plaats van in de middagdrukte.
Rond 18.00 uur rijden we het eerste stuk van Geiranger naar Eidsdal langs het Norddalsfjord. Dit stuk wordt Ørneveien (Adelaarsweg) genoemd en slingert omhoog.
Inmiddels is het bijna 20.00 uur als we bij Eidsdal arriveren. Hier moeten we morgen de veerboot nemen.