connyenjean-noorwegen2024.reismee.nl

Dag 26

Maandag, 10 juni 2024 (95 km)

Als we ’s ochtends naar buiten kijken is het erg mistig. Hopelijk klaart het snel op, maar na het ontbijt is dat nog niet het geval. Toch willen we een poging wagen, want we moeten ook nog een halve dag rijden, voordat we bij de Trolltunga zijn.

We lopen een stukje richting waterval en horen het water flink stromen, maar zien niets. Jammer, dan maar terug naar de camper en nog even wachten tot het wat opklaart.

Een uur later breekt de zon door en kunnen we op pad. Al gauw komen we bij de Vøringfossen. Met een val van 182 meter zijn dit de mooiste en meest bezochte watervallen van Noorwegen. Het water stort zich hier in een diepe kloof en de watervallen kunnen van verschillende plekken worden bekeken.

Vroeger moet de waterval nog indrukwekkender zijn geweest, toen hij nog niet werd afgetapt voor de Sima elektriciteitscentrale.

Na een uurtje zijn we weer terug bij de camper. Inmiddels is het 12.00 uur en eten we eerst een boterham, voordat de verder trekken naar Tyssedal.

Het is nu nog ca. 80 km tot Tyssedal en we genieten weer van de mooie uitzichten tussen de tunnels door.

In Tyssedal aangekomen gaan we op zoek naar het startpunt van de Trolltunga. Deze is snel gevonden. Vervolgens nog even alles legen en een overnachtingsplek zoeken. Ook deze is snel gevonden langs het langs

Sandvinvatnet (oftewel Sandvinmeer).